RSS

19.12.2008

Doctori leneși

De ce scriu doctorii într-un stil atât de barbar, încât te chinui ore întregi să descifrezi ce le-a creat mânuța? Îmi spune un bun prieten, medic și el, fără să recunoască însă că ar fi un fail, că este un obicei venit din perioada studiilor universitare, timp în care erau nevoiți să acumuleze multă informație în foarte puțin timp.

Așa. Și vrei să te cred? Eu cred altceva: că din comoditate, sunteți plictisiți sau vă faceți treaba în grabă pentru a fi făcută și a scăpa de o povară. Bineînțeles că nu generalizez, însă pot să spun că mai mult de 50 la sută dintre medici au o caligrafie iligibilă. Chestia este că lor li pare cool, ba chiar îi face să se simtă importanți.

Altă chestie este că, anual, in SUA de exemplu, mor peste 7000 de persoane, doar pentru că nu se reușește descifrarea rețetelor prescrise de către medici.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Asta nu poate decat sa ma faca sa-i respect enorm pe farmacistii care chiar inteleg ce scrie pe retete. Mie de fiecare data mi-au nimerit medicamentele prescrise de medic, desi pe reteta parca scria cu totul si cu totul altceva.

Trimiteți un comentariu