RSS

31.10.2008

Stirile de la ora sapte ...sau cinci...sau doua...sau dousdoua


Rezist din ce in ce mai puțin in fața televizorului în momentul în care se difuzează știri. Un program de acest gen ar trebui să informeze. Informează, însă de-aiurea.

Presupun că un grafic normal ar arăta așa: prezentatori sobri ( fară ditamai decolteul, da na, asta e, suntem o nație de obsedați sexual plini de complexe ), știri naționale, știri internaționale,sport și meteo.

Ce se vede? Apar titlurile ediției, dupa care apar știrile macabre ( asta in cazul în care Becali nu a mai făcut vreo boacănă sau nu este nimic de impărțit cu Băsescu ) pe care le prezintă niște dudui cu niște zâmbete de te dau pe spate. Oare de ce zâmbesc? Ăla a ciopârțit-o pe aia. Hi hi hi... Azi au mai murit șaișpe. In incendii, în accidente, în triplusalturi de pe bloc ... hi hi hi. A omorât-o pentru că era a lui ... urechile prezentatorilor trebuiesc unite de același nelipsit zâmbet. O inundație, 35 de morți, din fericire a fost salvată o potaie... ja ja ja.
Publicitate. Vreo zece minute, că e criză financiară.
Urmează câteva știri din obositoarea politica românească și una despre un proces, pentru ca acum să explodeze știrea zilei: Universitatea autonomă a Dobrogei, cu sediul în Mangalia, a descoperit urmare a unui studiu că dacă se mănâncă 17 kile de salată pe zi ai toate șansele să te transformi in Hulk. Nu vă vine să credeți? Nu-i nimic, intră repede o defilare de manechine pe undeva prin Milano sau Paris.

Publicitate. Oleacă mai multă că urmează sportul, care durează mai mult decât știrile anterioare.

-Becali are capul atât de mare încât pe Ghencea au fost nevoiți să scoată toate ușile din țâțâni.

-Pițurcă se scarpină în fund.

-Mutu face și el la fel. Daca e nevoie își scarpină și ce-a de-a paișpea nevasta.

Meteo. Plictisitor. Surprinzător.

- La Ienciuleștii de jos timpul va fi suav marți, miercuri va fi rău, joi se va mai îmbuna, vineri e posibil sa cadă câteva flegme de ploaie iar sâmbătă soare din plin. Pentru duminică e deja prea riscant să se emită prognoze. Nu sunt riscante însă prognozele pentru o intreagă lună. Din start greșite,din moment ce nici măcar prognozele pentru ziua următoare nu sunt exacte. Și când te gândești că toate jurnalele de știri folosesc aceleași informații procurate de la același Institut Meteorologic.

Dup-aia spun că tinerii preferă să nu urmarească știrile. Normal, nu? Eu unul, prefer Familia Simpson.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu