RSS

02.11.2008

Cum sa faci bani la 18 ani

Simplu. Vrei să îți continui studiile așa că nu îți permiti un job full-time. Te bagi în ceva juma de normă. Joburi de acest gen gasești cu nemiluita. De la fast-fooduri, baruri sau discoteci până la firme de catering sau evenimente promoționale. Lista continuă. Important e să și vrei să le găsești, pentru că există posibilitatea ca banii părinților să îți fie suficienți.

Banii se fac de o manieră sau alta. Important este să nu cheltui tot ceea ce ai. Ieși cu prietenii în oraș? De ce ar trebui sa spargi tot ceea ce ai și nu doar un sfert? Crezi că mahmureala de a doua zi te va face să uiți de faptul că nu mai ai nici un ban in buzunar? Fii moderat.

Vrei să îți cumperi haine cool? De ce ar trebui sa iți cumperi din cele mai scumpe magazine? Dacă ai simț estetic te poți imbrăca frumos și din magazine cu produse cât de cât mai ieftine. Telefoane. De ce ar trebui să ai telefon cât mai scump? Scopul telefonului este să vorbești. Atât cât ai nevoie. " Auzi, vezi că sunt in fața casei." "Hai că sunt la ușă" "Vii la un fotbal?" Te dor picioarele dacă mai faci câțiva pași? Chiar ai nevoie de abonament? Poze, video, muzică? Ce vrei? Bani sau fițe?

Stuff you need. Ți-e jenă să cumperi obiecte second-hand? De ce să dai suma x pe ceva nou, care oricum se va demoda în maximum un an de zile, când poți găsi aceleași produse la prețuri modice, pe internet, prin magazine de genul sau prin piețe. DVD-uri, camere foto, boxe ( sisteme-audio, ohhh! ).

Beții, droguri? Tu nu ai nevoie de bani.

Ai doar 18 ani. Vrei bani? Nu te sparge în figuri. Fii ordonat cu tine însuți. Viața merită trăită, însă viața e lungă. Trage linie la toate punctele de mai sus și îți vei privi altfel buzunarele. Iți vei da seama singur(ă) care sunt lucrurile cu adevărat importante de care ai nevoie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu